Oops, an error occurred! TYPO3 Website CMS

Oops, an error occurred! Wat is er met mijn TYPO3 CMS aan de hand?

Foutmelding TYPO3 7.6 - 8.7 - 9.5 Website CMS Zo vind je de complete foutmelding!

Als eigenaar van een TYPO3 website CMS kom je deze error melding niet graag tegen. Oops, an error occurred! Deze kan worden weergegeven met of zonder een Code er bij. Ook als je niet weet wat je er mee moet, is er hulp nabij! Met wat slimme "weetjes" kun je elke fout melding in TYPO3 CMS eigenlijk wel onderzoeken.

Hoe los ik mijn TYPO3 error probleem op in TYPO3 9.5.x

Wat is er met mijn TYPO3 CMS aan de hand? Je krijgt een error op de pagina. En die gaat niet meer weg! Je bezoekers kunnen de site niet meer bekijken. Wat nu? Er zijn enkele stappen die tot een oplossing kunnen leiden:

Bekijk het TYPO3 website CMS log bestand:

Kun je via bijvoorbeeld FTP bij je bestanden op de webserer komen. Dan kun je altijd de TYPO3 log bestenden bekijken. Die bestanden staan in de recentere TYPO3 versies in onder:

 

typo3temp/var/logs/typo3.log

 

En in een wat oudere versie vind je de logbestanden in:

 

typo3temp/logs/typo3.log

 

 

Een andere manier is om een stukje code in je TypoScript Template op te nemen (of in je TS-file die je in de Template opneemt), Met deze simple code:

 

config.contentObjectExceptionHandler = 0

 

laat de TYPO3 Website CMS niet meer de foutmelding Oops, an error occurred!  zien. In plaats hiervan krijg je een betere aanwijzing. Eentje waaruit je meestal wel het probleem kunt aflezen. Deze instelling is niet standaard ingesteld. O.a. voor veiligheid van de CMS maar ook om bezoekers niet af te schrikken.

 

EEN VOORBEELD VAN EEN ERROR MELDING:

Oops, an error occurred!

 

An exception occurred while executing 'SELECT `uid` FROM `pages` WHERE (`sys_language_uid` = 0) AND ((`pid` = 0) OR (`is_siteroot` = 1)) AND ((`pages`.`deleted` = 0) AND ((`pages`.`t3ver_state` <= 0) AND (`pages`.`pid` <> -1))) ORDER BY `pid` ASC, `sorting` ASC': Unknown column 'sys_language_uid' in 'where clause'

 

 

Nadat de fout is opgelost (of call HocomAdvies voor hulp) is het raadzaam de ExceptionHandler weer op 1 te zetten. Dan staat deze uit. Of je verwijdert de hele code.

config.contentObjectExceptionHandler = 1 (nu krijg je geen uitgebreide error omschrijving meer te zien.

 

 

 

TYPO3 Website CMS - Hulp nodig? Bel HocomAdvies 0343 575 898 of mail via de website!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2024  HocomAdvies.NL   Marketing Interim Internet