TYPO3 Website CMS voor het MKB

TYPO3 CMS Favoriet bij MKB Duitsland

Een website gemaakt met TYPO3 is bij MKB bedrijven in Duitsland de grote favoriet. Dat blijkt uit een groot onderzoek uitgevoerd door het Duitse bureau DKD en de Kamer van koophandel BVMW-FrankfurtRheinMain. Men kiest voor TYPO3 CMS vanwege de betrouwbaarheid, flexibiliteit, overzichtelijke indeling en lage bedrijfskosten. Ook de door TYPO3 gegarandeerde LTS (lange termijn service) en de veiligheid van het TYPO3 CMS website systeem geven vaak de doorslag voor het gebruik.

Welke CMS kiest men in Duitsland?

Uit dit grote website CMS onderzoek in Duitsland blijkt dat wij niet de enige zijn die TYPO3 een geweldig CMS vinden. Ruim 3500 bedrijven in het MKB in de regio Rhein-Main zijn onderzocht en gevraagd welke CMS men gebruikt. Het bureau DKD heeft samen met BVMW-FrankfurtRheinMain (BVMW - Bundesverband mittelständische Wirtschaft, Unternehmerverband Deutschlands e.V.) en met hulp van WhatCMS. Ondernemingen met circa 100 man personeel onderzocht.

 

TYPO3 in 42% van de bedrijven favoriet!

In ruim 42% van de onderzochte bedrijven wordt TYPO3 ingezet als CMS voor de website. Daarmee is het Content Management Systeem TYPO3 duidelijk de grootste in Duitsland.
Op de tweede plaats volgt WordPress met 18 % en het CMS Joomla en Drupal met circa 6 % Alle andere gebruikte CMS systeemen scoren niet hoger dan 1% van het geheel. Kortom een groot aandeel voor TYPO3 CMS bij Duitse MKB bedrijven.

 

Voordelen TYPO3 CMS voor Websites:

 • Geen licentie kosten dus "gratis":
  TYPO3 is een Open Source Software en is daarom vrij door iedereen te gebruilen. Er zeen geen kosten aan gebonden die jaarlijks moeten worden betaald. Er is een grote communitie die zich bezig houd met ontwikkelimng. Daarom zijn er veel "extensies" veelal gratis en goed onderhouden (lees veilig).Ook updates van het systeem zijn gratis en worden met regelmaat uitgebracht. Voordeel voor klanten is dat ze dus meer opbrengst hebben van de marketing budgetten en alles naar eigen wens kunnen laten aanpassen.
 • Meertalig
  In de basis is TYPO3 al voorzien van 30 talen waarmee iedereen met de TYPO3 CMS aan de slag kan. Ook het maken van verschillende "landen" of "talen-sites" is met TYPO3 CMS geen probleem.
 • Multidomein out of the box!
  Door de slimme opzet van TYPO3 CMS is het heel makkelijk om meerdere domeinen onder een installatie te hosten en te onderhouden. Ook speciale marketing campagne "landingspagina's zijn op deze manier snel te maken.En bieden veel mogelijkheden.
 • Online Marketing, SEO & Social Media:
  TYPO3 levert alle hulpmiddelen om in zoekmachines goed gevonden te worden. Van mooie leesbare "url's" tot en met SEO optimalisatie van teksten en pagina's.
 • Individuele aanpassing aan uw bedrijf!
  Elk bedrijf is anders en heeft andere wensen voor de website. TYPO3 is erg flexibel en kan aan de wensen van het bedrijf worden aangepast. Koppelingen met bijvoorbeeld SAP of andere veelgebruikte systemen is veelal geen probleem. Maatwerk is mogelijk en vaak tegen lage kosten

 

Kortom TYPO3 CMS voor websites is een aantrekkelijk pakket dat voor zowel kleine als grotere ondernemeningen interessant is. TYPO3 kan tegen overzichtelijke kosten worden ingezet. Bestaande websites kunnen vaak met kleine aanpassingen al worden overgezet naar TYPO3 CMS.

Dit artikel is een vrije vertaling van het origineel geplubliceerd blogartikel van DKD: Lees hier het origineel!

 


TYPO3 FACTS AND FIGURES

TYPO3 is een licentiekosten vrij Content Management System voor websites. Het is al vanaf 1998 op de markt en wordt al vele jaren geroemd als het veiligste en veelzijdigste Content-Management-Systeem (CMS) in de markt. Niet voor niets zijn er al ruim 500.000 TYPO# installaties wereldwijd actief. Door de Open Source gedachte is TYPO3 met zijn grote community en vele ontwikkelaars altijd actueel en wordt het systeem en de extensies steeds weer verder ontwikkelt. Zowel voor instappers als experts is de community heel open en kan men vaak snel oplosssingen vinden. Vaak is TYPO3 CMS een uitkomst voor bedrijven die behoefte hebben aan veel flexibiliteit rond hun website en zowel interne als externe internet toepassingen.

 

 

 

 

©2024  HocomAdvies.NL   Marketing Interim Internet