Updates TYPO3 Website CMS

Help ik moet Typo3 Updaten! Wat nu?

Typo3 CMS updaten? Let op "the pittfals". Om uw Typo3 CMS zo veilig en up to date mogelijk te houden ontkomt u niet aan regelmatig updaten van het systeem. Naast updaten van de "TYPO3 CMS versie, bijvoorbeeld van 6.2.6 naar 6.2.19 (of naar de nieuwste versie 7 LTS) , zijn er ook updates voor Typo3 extensies. Maar pas op! Zo maar updaten zonder enige KnowHow kan veel problemen geven!

Help ik moet Typo3 CMS updaten! Wat nu?

 

Typo3 (Extensies) Updaten "Be aware for Pitfalls"

Tja het lijkt zo simpel, Typo3 CMS geeft in de Back End aan dat er updates zijn voor extensies die u gebruikt. Als argeloze gebruiker zou je denken, Ok updaten maar! Of, u ziet on-line dat uw versie van Typo3 veroudert is. U gebruikt bijvoorbeeld versie 4.5 en er is nu al TYPO3 7 ! Loop ik achter en moet ik updaten? En wat nu? Wat ook veel voorkomt is dat uw ISP (provider van uw webserver) een update heeft gedaan en dat bijvoorbeeld door een nieuwe php versie uw Typo3 website niet meer werkt of problemen gaat geven.

Regelmatig controleren van uw Typo3 systeem is daarom verstandig. Op tijd en op de juiste manier updaten  zorgt voor veiligheid en zorgt dat alles goed blijft werken.
Ook geven nieuwere versies vaak weer extra en nieuwe mogelijkheden. Zo is bijvoorbeeld TYPO3 7 geheel responsive dat betekent dat u via pc en tablet uw website makkelijk kunt bijwerken!

Niet zo maar updaten. Let op!

Maar pas op! Zo maar updaten kan leiden tot allerlei problemen.
Werkt u als redacteur met Typo3 maar heeft u zelf geen kennis van het Typo3 systeem en de werking daarvan in de achtergrond? Laat uw updates dan door een ervaren gebruiker uitvoeren. Dat voorkomt veel ellende.

 

Backup maken en als het kan eerst testen!

Zo proberen wij updates eerst altijd uit in een "kopie" van de originele Typo3 CMS. Tevens maken we eerst een backup van de bestaande Typo3 files en de database! Zo kan alles later eventueel nog terug gezet worden naar de laatst werkende versie van uw Typo3 website!

Welke problemen kan ik tegenkomen bij updaten van Typo3 CMS ?:

- extensies die niet meer met uw nieuwere Typo3 versie kunnen werken

- conflicten met andere extensies

- extensies die foutmeldingen geven

- uw Typo3 site is onbereikbaar of toont "Fatal Error" foutmeldingen

- u kunt niet meer in de Backend komen (inloggen om pagina's te bewerken).

- in de Backend geven extensies fouten of werken niet meer

- upgrade van server bij mijn isp provider geeft "php" "fatal error"


Kortom genoeg vervelende gevolgen van updaten van extensies en van upgraden naar een nieuwe versie van het Typo3 CMS systeem of webserver. Gelukkig zijn veel fouten die optreden nog wel te herstellen of tijdelijk op te lossen. Daar is dan vaak wel de nodige kennis van Typo3 CMS en de processen die op de achtergrond werken voor nodig. Denk hierbij onder andere aan: php, mysql, ssh (toegang tot de zogenaamde command-line van uw veelal Linux webserver), etc.

 

 Ons advies voordat u gaat updaten:

Vraag een ervaren Typo3 specialist om advies en eventueel hulp bij uitvoeren van de klus.

>> Vraag HocomAdvies om hulp voor uw TYPO3 Systeem!

 

 

 

 

 

 

 

©2023  HocomAdvies.NL   Marketing Interim Internet