Move over to Magento Webshop

Exit osCommerce webwinkel systeem

Magento webshop Platform

Vandaag gaan we serieus aan de slag met het omzetten van een osCommerce webwinkel naar het Magento Webshop Platform. Naast het feit dat het Magento platform op het eerste gezicht veel gebruikers vriendelijker is, is voor ons een belangrijk overstap argument de integratie met het Typo3 CMS.

Het is nu namelijk mogelijk om middels een slimme extensie Typo3 + Magento te combineren. De oplossing is TypoGento.

Voor ons is deze overstap een kennismaking met het Magento platform en tevens een aanleiding om het ontwikkelen van dit soort zaken voortaan op de Mac te doen en niet meer op de vertrouwde Windows omgeving. Het door ons geliefde Notepad ++ wordt vrijwel zeker ingeruild voor het zeer handig ogende Coda. Hier in zitten alle benodigde (programma) onderdelen voor het ontwikkelen van websites, het uploaden en zelfs het beheren van de webserver via SSH (nu nog met putty).

Vooralsnog gaan we aan de slag met de Community versie van Magento. Vergeleken bij osCommerce is het nu al een verademing om te merken hoe gemakkelijk het is om een extensie (plugin) toe te voegen. Het overzicht op de Magenta site is erg handig en duidelijk.

Werk aan de winkel dus!

©2019  HocomAdvies.NL   Marketing Interim Internet