AVG - Advies en Uitvoering voor MKB

AVG - nieuwe Europese privacywetgeving

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Nu hebben de lidstaten nog hun eigen nationale wetten, gebaseerd op de Europese privacyrichtlijn uit 1995.

Wat moet ik er mee als bedrijf? HocomAdvies helpt u met advies en uitvoering van de AVG in uw bedrijf!

Welke persoonsgegevens AVG wel of niet vastleggen?

Voorbereiding op de AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Als organisatie krijgt u dan meer verplichtingen. De nadruk ligt - meer dan nu - op uw verantwoordelijkheid om te kunnen aantonen dat u zich aan de wet houdt. Dat vergt een gedegen voorbereiding.

Algemene informatie AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Wat verandert er?

De AVG zorgt onder meer voor:

Mag u persoonsgegevens verwerken?

 

U mag niet zomaar persoonsgegevens verwerken. U moet daarvoor een grondslag hebben. Kunt u straks aantonen dat u een grondslag heeft?

Lees meer over Mag u persoonsgegevens verwerken?

Interim tijdelijk manager voor het aanpakken van projecten, vervanging bij onderbezetting,aanvulling met kennis en daadkracht. Zaken weer vlot trekken en doelgericht oplossingen aandragen.

Interim manager inhuren ook voor kleine bedrijven interessant!

©2019  HocomAdvies.NL   Marketing Interim Internet